El PSPV recolza al Consell Agrari de Benicarló

El PSPV recolza al Consell Agrari de Benicarló i traslladarà les propostes d’ajuda per als agricultors a l’ajuntament i Les Corts

06/08/2014 El secretari general dels socialistes de Benicarló, Román Sánchez Mateu, ha confirmat després de la reunió d’urgència del Consell Agrari que els acords aconseguits es presentaran “als nuclis polítics de decisió”, entre ells la reducció dels mòduls de l’IRPF i la condonació de l’IBI

El PSPV ha recolzat els acords presos pel Consell Agrari de Benicarló, que es va reunir d’urgència per a debatre propostes d’ajuda als cultius afectats pel graniç del dissabte. D’aquesta forma, tal com ha afirmat el secretari general dels socialistes de Benicarló, Román Sánchez Mateu, iniciatives com “la reducció dels mòduls de l’IRPF i la condonació de l’IBI seran traslladades pel PSPV als nuclis polítics de decisió”, com són l’ajuntament local i també les Corts Valencianes i Congrés dels Diputats.

Així mateix, Sánchez Mateu també ha suggerit a l’Ajuntament del municipi que no es limite “a canalitzar les ajudes que es reben, sinó que també s’implique en aquests moments difícils” a l’hora d’aplicar la reducció de l’IBI a les finques afectades “ja siga de manera total o parcial”.

En aquest sentit, la diputada socialista en Les Corts, Ana Besalduch, també ha volgut mostrar el seu compromís amb els agricultors de Benicarló i ha confirmat que “des del PSPV anem a plantejar les seues reivindicacions perquè estem convençuts que les empreses agroalimentàries són un motor per a eixir de la crisi”. A més, davant les pèrdues econòmiques dels cultius, que es xifren en més de cinc milions d’euros sol en aquest municipi de Castelló i que afecten a productes de gran venda a l’estiu com el meló o el meló d’Alger, Besalduch ha defensat que “estem disposats a fer tot el que estiga en les nostres mans per a pal·liar els danys produïts als agricultors de Benicarló”.

Finalment, la també alcaldessa de Sant Mateu ha sol·licitat “màxima rapidesa a totes les administracions a l’hora de valorar els danys i tramitar les ajudes pertinents”, ja que més del 30% de la producció agrícola de Benicarló podria estar afectada si es comptabilitzen els danys per la sequera. És per açò que Besalduch ha reiterat que “els socialistes estarem amb els agricultors per a defensar les seues reivindicacions, ja siga en el municipi, Les Corts, o el Congrés dels Diputats”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *