Presentació de la programació amb motiu del Dia Mundial de la Dona a Benicarló

Esport, exposicions, tallers, teatre, programes de ràdio, projecció de documentals i xarrades protagonitzen la programació de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives amb motiu del 8 de març. Les activitats començaran aquest diumenge amb la Volta a Peu per la Igualtat.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presentat la programació que l’Ajuntament ha preparat enguany amb motiu del Dia de la Dona, que es commemora el 8 de març. La regidora ha declarat que «cada vegada més dones i homes adopten el feminisme com a lluita pròpia, un moviment que exclusivament reivindica la igualtat, que és del que pretenem conscienciar amb aquesta programació». Cerdá ha subratllat que «a pesar dels grans avenços científics i tecnològics dels últims anys, en l’àmbit social encara hi ha molta faena per fer, perquè existeixen moltes restriccions legals que impedeixen que 2.700 milions de dones accedisquen al mercat laboral en igualtat de condicions i milers de dones encara continuen patint violència de gènere».

La Volta a Peu per la Igualtat serà l’activitat que encete la programació aquest diumenge 1 de març. Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu de la Igualtat encara es poden formalitzar fins a aquest divendres a través del web www.hj-crono.es i de forma presencial a la Piscina Municipal i Decathlon Vinaròs. A més, la regidora ha fet una crida per demanar persones voluntàries perquè col·laboren amb la volta.

Pel que fa a la programació, enguany les exposicions tenen un gran pes. En concret, del 2 al 10 de març a la Biblioteca Manel Garcia Grau es podrà veure la mostra de llibres «Els estereotips de la dona en la literatura» i, ja al mes d’abril, s’inaugurarà l’exposició «Yo mujer, tú cómplice, ellas luchadoras», al claustre del Mucbe.

Divendres 6 de març es farà la lectura del manifest institucional a l’Ajuntament, i com ja és tradició, el mateix divendres es durà a terme una representació teatral gratuïta. En aquest cas, l’obra escollida és «Tulipas», una comèdia irreverent d’anar per casa, que interpretarà Decopivolta Teatre a l’Auditori Pedro Mercader, que també serà l’escenari el 26 de març del monòleg «No solo duelen los golpes», a càrrec de Pamela Palenciano.

Enguany s’han programat dos tallers: un sobre defensa personal als instituts i un per a xiquets i xiquetes entre 3 i 12 anys anomenat «Grans esportistes del món», que es durà a terme a la Ludoteca Municipal. Pel que fa a les xarrades, la Biblioteca Manel Garcia Grau ha programat per a dimarts 3 «Què fa el feminisme per tu?», de Lorena Moncholí, advocada especialista en dret sanitari. El 27 de març també es durà a terme la xarrada «Visibilitzacions: Fotografies, benicarlandes i maquis», a càrrec de Lluís Ibàñez Melià.

Ràdio Benicarló també se sumarà a les activitats al voltant del Dia de la Dona durant la setmana del 2 al 6 de març amb una programació especial, que comptarà amb una entrevista a la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such.

El programa finalitzarà el 16 de maig amb la segona Jornada d’art i expressió morada en commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb la pintada d’un mural al carrer del Riu i activitats per a tots els públics.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *