El PSPV reclama una millora del transport adaptat

El tema del transport adaptat s’arrastra des de fa anys. En aquest moment l’ajuntament disposa d’una furgoneta petita compartida entre OACSE i Afanies que és del tot insuficient per la demanda existent. Els serveis que ofereix en l’actualitat entre altres són el trasllat diari al Centre de Dia 9 d’Octubre, les sortides dels usuaris del centre de dia i residencia El Collet o les sortides dels usuaris d’Afanies.

Un vehicle més gran amb capacitat per quatre cadires és una necessitat evident que fa molt de temps que el PSPV reclama a l’equip de govern.

Al plenari de l’Ajuntament de maig de 2012 vam reclamar la furgoneta com una prioritat amb una ampliació de servei consistent en un servei municipal adaptat que també podria fer trasllats de gent gran, discapacitats veïns de Benicarló que no foren usuaris de l’OACSE, sortides esportives per a persones de mobilitat reduïda, etc.

La resposta que ens van donar va ser que en els pressupostos d’aquell any ja estava demanada i que s’havien incorporat dos vies de subvencions per assegurar-ho, donant per fet que a final d’any es disposaria del nou vehicle.

Dos anys després, formulada la pregunta al ple de febrer, la resposta que dóna la regidora Sarah Vallés un mes després, és que les subvencions (les de 2012, de la Conselleria del seu propi partit) no han arribat i que en l’actualitat les subvenciones d’equipament han desaparegut per culpa de les retallades (del seu propi partit).

En 2013 existia consignació però no es va comprar al canviar els criteris del vehicle a comprar.

Finalment la consignació està operativa per 2014, es pensa fer una modificació pressupostaria i es comprarà el vehicle “quan estiga”, però sense precisar quan per que “les coses tarden lo que tarden”.

Resumint, tenint en compte que era segura l’arribada del transport adaptat en 2012, any en que teníem dos peticions de subvencions per tal motiu, teníem els diners pel mateix vehicle al 2013 i encara els tenim al 2014, si encara Benicarló no té un vehicle i un servei de transport adaptat com es mereix, és únicament pel desinterès i la falta de treball al llarg d’este temps de la regidora de Benestar Social.

Des del PSPV de Benicarló demanem una data concreta per fer realitat aquesta inversió, de la que serem els primers en alegrar-mos, encara que tinguem que lamentar tot el temps perdut.

Filo Agut

Grup Municipal PSPV Benicarló

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *