Moció presentada pel PSPV per que l’Ajuntament de Benicarló signe un conveni de col·laboració amb Càritas

Moció presentada pel PSPV per que l’Ajuntament de Benicarló signe un conveni de col·laboració amb Càritas, destinant l’1,5 % dels romanents de tresoreria de la liquidació del pressupost de 2012.

 

La Sra. Rosario Miralles Ferrando en representació del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Benicarló, a l’empar del que preveu l’article 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, presenta esta proposta de resolució per a incloure-la en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària del Ple que es convoqui, i als efectes del seu debat i votació.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L’abast i profunditat de la crisi econòmica que estem vivint exigeix noves respostes.

Fins ara, totes les mesures adoptades pel Govern s’han dirigit a satisfer les necessitats dels mercats, de les entitats financeres o de les empreses.

Considerem que és obligació de les administracions públiques oferir solucions per evitar que la fractura social que esta situació ja ha originat, siga cada dia més gran. Per això, és necessari articular mesures que puguin contribuir de manera immediata a pal·liar els efectes i sobretot reforçar l’atenció directa a les persones i potenciar els serveis als que la ciutadania recorre en primer lloc per a obtindre informació i atenció social.

L’acollida a Cáritas, amb el seu equip de voluntaris, constitueix l’ajuda més propera de suport per a les persones en risc d’exclusió i vulnerabilitat. A més a més no es limita a donar resposta a les necessitats més immediates ( alimentació, roba, vivenda….) la seua tasca està també en la proximitat, en reivindicar la seua dignitat i buscar respostes a les seues necessitats.

Els programes que realitza Cáritas Benicarló són molt diversos: Roba, acollida, menjador social, banc d’aliments, recolzament escolar, visites a gent major, atenció a dones, atenció a famílies, atenció a transeünts, coordinació en serveis socials municipals, classes de castellà, etc etc.

Les retallades de les prestacions públiques fa que els requisits exigits siguin més durs, es produeixen retards en la tramitació i les prestacions s’hagin reduït considerablement.

El Servei d’acollida de Cáritas gestiona, tramita i dóna resposta de forma immediata i en moltes ocasions Cáritas adelanta els diners als beneficiaris d’ajudes econòmiques dels serveis socials públics per intentar reduir l’impacte de l’espera fins que l’ajuda és definitivament rebuda.

A Benicarló el número de persones ateses al Servei d’acollida de Cáritas s’ha incrementat entre el 2007 i 2012 un 220 %. Per contra la subvenció de l’Ajuntament ha estat disminuïda un 7,4 %.

Les necessitats més sol·licitades han estat alimentació, roba, medicaments, butà i vivenda. A l’any 2012 es van realitzar de mitja 4 ajudes directes per família.

Per això,  proposem al Ple l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER. – Que l’Ajuntament de Benicarló signe un conveni de col·laboració en Càritas  Interparroquial de Benicarló ( Càritas Diocesana de Tortosa) per a que conte amb els recursos necessaris per a resoldre les necessitats més urgents.

SEGON. –Que aquest Conveni anual incrementi la subvenció actual proporcionalment a l’augment de respostes que Càritas ha donat a les persones necessitades.

TERCER.- Que es destini l’1,5 % dels romanents de tresoreria de la liquidació del pressupost 2012 a l’augment de l’ajuda actual fins arribar a 15 000 euros.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *