Nota de premsa sobre la situació del Geriàtric

Han transcorregut dos anys de que en el Centre Geriàtric de Benicarló, va començar una necessària remodelació, donat el mal estat de les seues instal·lacions.

Una vegada ha passat el temps i les autoritats locals s’han fet la foto la situació que està vivint el Geriàtric en el 2012 sembla ser que ja no importa.

L’empresa encarregada de la remodelació de les instal·lacions ( Augimar ) va fer fallida i es va declarar en suspensió de pagaments. Així que l’obra de millora es va quedar a mitges. Sols es va portar a terme una part del projecte corresponent a les habitacions dels usuaris. En canvi l’altra part corresponent a la planta baixa, on està ubicat el menjador, la sala d’oci, televisió, els banys de la planta i la sala de les infermeres internes continua sense acabar. Les plagues d’insectes són continuades, mentre es fa ús normal d’uns banys inacabats, que presenten un sostre en un estat lamentable.

També hi ha zones amb els cablejats de la llum per fora, per no parlar d’una deficitària instal·lació informatitzada del sistema d’alertes que obliga al personal a pujar i baixar contínuament del pis de dalt cada vegada que hi ha un avís.

Al menjador hi ha un pilar que presente diferents esquerdes que es prolonguen per la paret que van augmentant la mida tal i com va augmentant la deixadesa institucional.

L’habitació on estan les infermeres per passar la nit, continua amb la mateixa precarietat que abans de l’inici de l’obra.

Està clar doncs, que no és el lloc més digne per a viure els nostres majors, ni per desenvolupar dignament el treball del personal del centre. L’edifici pareix tindre una cara i una creu, la cara és on es fan les fotos i tot queda bonic per als mitjans de comunicació, mentre en la creu estan totes les estructures en clar estat de degradació, on els toca viure a residents i treballadors dia a dia.

Des del Partit Socialista Municipal, volem donar a conèixer aquesta situació per tal de buscar solucions reals que no eternitzen la problemàtica d’oferir una residència molt millor per a les 64 persones grans que estan residint i els 30 treballador/es que els atenen.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *