El regidor d’Hisenda i Esports detalla la seua gestió a l’Ajuntament de Benicarló

Carlos Flos, regidor d’Hisenda i Esports, presentava ahir a la vesprada el detall de la seua gestió al capdavant de les àrees que gestiona a l’Ajuntament de Benicarló. Així, Flos va explicar el treball que s’està duent a terme per tal de millorar les inversions en infraestructures esportives a la ciutat, i la consolidació i projecció dels programes esportius entre la població. Pel que fa als comptes, l’edil va remarcar la reducció del deute en les arques municipals en els tres anys de legislatura, i va assenyalar que el darrer pressupost presentat a l’Ajuntament “és flexible i ambiciós”.

Davant un nodrit grup de militants i simpatitzants, a la seu del PSPV-PSOE de Benicarló, el regidor d’Hisenda i Esports, Carlos Flos, va detallar ahir a la vesprada gestió realitzada en els darrers tres anys al capdavant de les àrees que encapçala a l’Ajuntament de Benicarló. Pel que fa a esports, l’edil va dividir la seua ponència en dos apartats: d’una banda, el treball que s’està duent a terme en la millora d’infraestructures, i d’un altra, la implementació dels programes esportius a la ciutat.

Així, Flos va destacar que en el temps que porta al capdavant de l’àrea d’Esports, s’han dut a terme significatives millores en les infraestructures esportives, com ara les dutes a terme al pavelló poliesportiu i que han consistit en l’adaptabilitat de la instal·lació per a tots els usuaris, el canvi del tatami, la col·locació d’un nou joc de canastres i el canvi del paviment de la pista exterior i el repintat de les línies. Els treballs han costat 60.000 euros. I amb una inversió de 65.000 euros, s’ha realitzat l’electrificació del camp de futbol ‘Pichi Alonso’. A les pistes d’atletisme, la Regidoria d’Esports ha invertit 25.000 euros en el retoping i repintat de les línies per tal que la instal·lació puga seguir mantenint l’homologació de la Federació Espanyola d’Atletisme.

A banda del manteniment i millora de les instal·lacions, l’àrea que encapçala Flos ha pogut realitzar l’obertura d’espais per a fer esport que es trobaven en desús o en mal estat, com ara la pista situada al Passeig Marítim o les pistes del col·legi Jaume I, on s’ha millorat la il·luminació. També s’ha dut a terme el marcatge de rutes i senders per els paratges municipals, tant per a fer senderisme i running de muntanya, com per fer-les en bici o a cavall.

El regidor va remarcar, també, que la seua Regidoria treballa ja per a continuar apostant per augmentar i millorar les infraestructures esportives municipals, de manera que pròximament s’invertirà 22.500 euros en el canvi de la gespa artificial del camp de futbol, el canvi del paviment de la pista del Passeig Marítim (20.000 euros), la instal·lació d’un parc de calistenia i persones majors (12.000 euros), l’asfaltat de la part central del velòdrom (40.000 euros), i la compra d’una màquina de netejar per al pavelló poliesportiu (8.000 euros), entre d’altres.

Pel que fa als programes esportius, la Regidoria ha consolidat el Circuit de Curses Populars ampliant el nombre de curses, convertint-lo en tot un referent comarcal pel que fa el calendari de running popular. Un dels programes que més alegries ha reportat a l’àrea i l’equip de govern ha estat ‘Viu Actiu’, programa pioner en tot el país valencià en el que es recepta esport per tal de millorar la qualitat de vida dels benicarlandos. Actualment, són més de 300 els usuaris que han estat beneficiats d’aquest programa, i molts els ajuntaments que s’han interessat per tal de copiar el model.

Flos també va remarcar que s’ha ampliat el programa d’Esport Escolar, consolidant-lo en l’etapa de Primària i creant-lo en Infantil, de manera que s’ha propiciat la inclusió de la psicomotricitat en els xiquets més menuts de les escoles de Benicarló. A més a més, s’ha realitzat l’ampliació de l’activitat en els adolescents de Secundària. Per finalitzar, el regidor va destacar l’ampliació del programa d’esrpot a l’estiu, amb noves activitats nàutiques i de platja.

Regidoria d’Hisenda: reducció de deute i pressupost ambiciós

El també regidor d’Hisenda va recordar durant la xerrada, després oberta a les preguntes i consultes dels presents, que enguany s’ha presentat un Pressupost Municipal flexible i ambiciós, que permetrà a les diferents regidories tindre la suficient autonomia per a la autogestió, propiciant que puguen dur a terme els seus programes.

Flos també va mostrar la seua satisfacció perquè des de l’àrea s’ha aconseguit reduir el deute municipal en aquests tres anys de legislatura de l’equip de govern, passant d’un 44% a un 27%, i a més, amb bones perspectives de seguir reduint-lo.

No sols aixó: el regidor també va explicar que s’està millorant el capítol d’ingressos de l’Ajuntament, sobretot gràcies a l’aportació al Fons de Cooperació Local impulsat per la Generalitat Valenciana, així com als Fons Feder aconseguits per a dur a terme l’estratègia EDUSI.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *