Les persones amb diversitat funcional seran les protagonistes del calendari de maig i juny

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarló ha preparant un extens programa dedicat al col·lectiu de les persones amb diversitat funcional. La programació està formada per teatre, tallers, cicles de cinema, xarrades i competicions esportives, entre d’altres.

Filo Agut, regidora de Discapacitat i presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), ha presentat junt a Ramon Meseguer, president de Cocemfe-Maestrat, Eva Fibla, en representació d’Afanias, i Julia Rodríguez, de Cocemfe, l’extensa programació que des de l’Àrea de Benestar Social han preparat amb motiu del Mes dedicat a les persones amb discapacitat. En concret, el seguit d’activitats inclou des de teatre a competicions d’esport adaptat, a més de marxes, jornades i campanyes de sensibilització que s’escamparan al llarg del mes de maig i la primera quinzena de juny.

La regidora ha reconegut que «aquest programa dedicat a les persones amb discapacitat està plenament consolidat a Benicarló i és gràcies a totes les persones, entitats i institucions que participen en la comissió de treball de l’Àrea de Benestar Social». «L’objectiu del grup de treball és assolir una experiència de vida normal i integrada per a les persones amb diversitat funcional», ha afirmat Agut.

D’entre les activitats del programa, destaquen, el dia 24 de maig, la celebració de les XI Jornades d’Esports Adaptats al Pavelló Poliesportiu Municipal i el VII Certamen de Ciclisme Adaptat el 3 de juny, que serà vàlid per al Campionat de la Comunitat Valenciana. Ambdós esdeveniments esportius contribuiran a normalitzar i fer visible la pràctica de l’esport entre persones amb diferents graus de diversitat funcional.

A més, dins de la programació també destaca la 3a Jornada «La diversitat ens enriqueix», programada per a dissabte 19 de maig. El cinema també tindrà una bona dosi de protagonisme, amb el cicle de cinema «Igual que tu», en el qual s’engloba la projecció de la pel·lícula «Yo también» i la dels curtmetratges documentals de la Residència Sant Francesc i El Collet.

A més, ja al mes de juny, s’han programat dos obres de teatre: «La cuina», a càrrec dels membres de l’associació Fenòmens, i «El nombre de la rosa», una obra que interpretarà el grup de teatre d’Afanias. Per últim, divendres 8 de juny, els alumnes de l’IES Ramón Cid duran a terme un taller d’expressió corporal amb els residents i usuaris de l’IVASS-El Maestrat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *