Benicarló al·legarà al Pativel en defensa de l’activitat industrial i turística

Les al·legacions que Benicarló presentarà al Pativel se centraran en demanar la regularització de les empreses que es troben en zona afectada pel pla i en reclamar inversions per a protegir la zona litoral. El proper dimecres, 18 de gener, s’explicaran els detalls de les afeccions del Pla en un acte obert al públic que tindrà lloc al saló d’actes de Caixa Benicarló a les 19.00 hores.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha detallat avui les al·legacions que l’Ajuntament presentarà al Pla d’Acció Territorial d’Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), dissenyat des de la Conselleria de Territori per a regular i protegir la franja litoral de la Comunitat Valenciana. Miralles ha explicat que el Pla afecta greument els interessos industrials i turístics de Benicarló i ha reclamat a la Conselleria de Territori l’aplicació «d’un règim específic que contemple les peculiaritats de Benicarló.

El Pativel -ha dit- no pot aplicar-se a tots els municipis amb un criteri únic, i aquest és un dels principals problemes que hi trobem». Miralles ha explicat que l’actual disseny del Pativel «perjudica l’activitat econòmica assentada i consolidada en l’àrea litoral i frena la possibilitat d’un model de desenvolupament turístic respectuós amb el paisatge». L’alcaldessa ha dit que «Benicarló és el municipi que compta amb més metres quadrats afectats pel Pla en tota la Comunitat Valenciana» i ha especificat que «són més de 2 quilòmetres de costa els afectats, és a dir, més de la meitat del nostre litoral».

Concretament, les al·legacions de l’Ajuntament se centren en tres aspectes fonamentals: la defensa de les activitats industrials i terciàries consolidades al voltant de la carretera, «que quedarien al marge d’ordenació en cas que el Pla s’aplicara tal i com està redactat», la reivindicació d’un model turístic respectuós amb l’entorn, per a la qual cosa l’Ajuntament reclamarà «l’aplicació d’excepcions que possibiliten el desenvolupament d’activitats turístiques en els primers 500 metres», i la reivindicació d’inversions que vagen més enllà de la mera figura de protecció.

L’alcaldessa ha sentenciat que «si no s’inverteix en la consolidació dels penya-segats de la costa, en accessos a la platja, en vies verdes i en la conservació de l’entorn, l’únic que aconseguirà el Pativel és que la zona es convertisca en el contrari del que pretén». Miralles ha recordat també que l’Ajuntament de Benicarló no compta amb recursos suficients per fer front a aquestes despeses i ha reclamat a la Conselleria de Territori «inversions conseqüents amb els objectius del Pla que reforcen els atractius i possibilitats de desenvolupament de la zona».

La protecció de les platges

Pel que fa a les platges, l’Ajuntament també al·legarà contra la qualificació de les platges de la Mar Xica, Morrongo i Gurugú com a naturals. En concret, es demanarà que la platja de la Mar Xica, en el tram que comprén des del port fins a la Rambla de Cervera, siga considerada platja urbana, atés que està en zona urbana. I respecte de les platges del Morrongo i del Gurugú «reclamarem que se subsane l’error de ser considerades com a platges naturals, quan estan dins del casc urbà».

Reunió amb els ciutadans

L’alcaldessa de Benicarló ha convocat els veïns de Benicarló a una reunió informativa sobre les afeccions del Pativel el pròxim dimecres dia 18 a les 19.00 hores a la sala de conferències de Caixa Benicarló, al carrer de Joan Carles I.

En la reunió hi participarà la pròpia alcaldessa, acompanyada dels tècnics municipals. El consistori també ha cursat invitacions a representats de la Conselleria de Territori. Miralles ha explicat que «els ciutadans que vulguen presentar al·legacions encara estan a temps de fer-ho», i ha convidat als benicarlandos a acudir a aquesta reunió i informar-se de primera mà sobre les afeccions del Pativel.

L’alcaldessa ha anunciat també que l’equip de govern «recavarà les opinions de tots els grups polítics per tal de sumar forces i aconseguir que la Conselleria redacte un Pla que contemple les especificitats i peculiaritats de Benicarló».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *