L’Ajuntament obri la convocatòria per a adjudicar les parcel·les de l’Hort de la Mar

A partir de dijous 22 de setembre es podran presentar els formularis per a participar en l’adjudicació de les parcel·les de l’Hort de la Mar. Es destinaran 27 parcel·les a hort ecològic i 10 parcel·les per a jardineria.

Les regidories d’Agricultura i Promoció Econòmica han iniciat els tràmits per a convertir en realitat el projecte de l’Hort de la Mar. L’ordenança que regula el procés d’adjudicació de les parcel·les està ja aprovada i el proper dijous 22 de setembre començarà el període de presentació d’instàncies per a participar en l’adjudicació.

Les persones interessades hauran de presentar el formulari que trobaran a les oficines de la Cambra Agrària, a través del qual optaran a cultivar una de les 27 parcel·les d’hort ecològic o una de les 10 parcel·les destinades a plantes ornamentals i jardineria (cada parcel·la correspon a 4 bancals). En cas que el nombre de peticions siga superior a l’oferta de parcel·les, entraran en un sorteig que determinarà quins seran els usuaris que podran cultivar alguna de les parcel·les.

Les persones que no resulten assignades en el sorteig passaran a un llistat de reserva a través del qual podran optar a cultivar alguna parcel·la en cas de renúncia d’algun adjudicatari o quan finalitze el termini de l’adjudicació, que és de tres anys.

Tant el regidor d’Agricultura, Domingo Roca, com el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han valorat el fet de posar en marxa «un projecte il·lusionant com aquest» i han destacat la «ubicació privilegiada, a la vora de la mar» de l’Hort de la Mar.

Paral·lelament, el projecte de l’Hort de la Mar es complementarà amb dos cursos que serviran per a fer un rodatge previ a la gestió i cultiu de les parcel·les. Els cursos, un organitzat per l’Ajuntament i impartit per Mariano Bueno i l’altre organitzat per la Conselleria d’Agricultura, tenen com a objectiu facilitar la tasca als adjudicataris de les parcel·les.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *