El Passeig Marítim Sud s’obri al públic

Després d’un any i mig de treballs, el Passeig Marítim Sud s’ha obert avui al públic convertit en un magnífic espai amb passarel·les de fusta, carril bici, plataformes amb cadires i una àmplia zona per a gespa natural. L’Ajuntament ha demanat que l’actuació continue fins a la platja de la Caracola.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, acompanyats del representant de la secretaria autonòmica de Turisme Juan Llantada, han assistit a l’acte d’obertura del Passeig Marítim Sud, un nou espai guanyat a la vora de la mar dotat amb passarel·les de fusta, carril bici, plataformes amb arbres i cadires i una àmplia zona on es plantarà gespa.

El projecte, sufragat per l’Ajuntament amb càrrec al Pla de Competitivitat Turística (que integren l’administració local amb els ajuntaments de Benicarló i Peníscola, l’administració autonòmica i l’administració estatal), compleix els cànons actuals de disseny dels passejos marítims, en el sentit que hi ha una utilització mínima de materials durs (com el formigó), i s’aposta per materials blans, com la fusta, la gespa o la sorra. Un tipus d’actuació que respon a un concepte més sostenible i ecològic dels passejos a la vora de la mar.

«La façana litoral de Benicarló ha experimentat una notable millora amb la construcció d’aquest passeig -ha dit l’alcaldessa, Xaro Miralles- i estem segurs que contribuirà a dinamitzar la ciutat». «Era una obra molt necessària -ha afegit Miralles- que s’adapta perfectament al model de ciutat que volem, amb espais oberts perquè els puga disfrutar tota la ciutadania». Per la seua banda, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha reconegut que «aquest tipus d’actuacions van encaminades a tothom i especialment al turisme, un sector estratègic per a tota la Comunitat Valenciana». Des de la secretaria autonòmica de Turisme, Juan Llantada ha expressat el desig que el nou passeig siga «per a tots, residents i turistes».

Pel que fa a la continuïtat del passeig, l’alcaldessa ha demanat al delegat del Govern que el Ministeri assumisca el projecte de continuar el passeig fins al terme de Peníscola. «Una vegada podem disfrutar d’aquest tram -ha dit Miralles-, ara tenim l’obligació de demanar que es continue, seguint el mateix model de passeig, fins a la platja de la Caracola, amb la qual cosa milloraria per complet la façana del litoral sud de Benicarló».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *