Presentada una nova edició del programa Actiben

Benicarló fomentarà l’emprenedoria entre la joventut amb un programa de motivació per a estudiants

El CEEI serà l’encarregat de posar en pràctica el programa, que inclou la convocatòria de dos premis per a estudiants d’educació secundària. La iniciativa s’emmarca en el programa municipal d’activació econòmica Actiben, que comença ara la tercera edició.

Actiben, el programa d’emprenedoria i activació econòmica de la Regidoria de Promoció Econòmica, encara la tercera edició amb una aposta clara per la continuïtat i per la promoció de la cultura emprenedora, amb l’objectiu final d’activar l’economia productiva i incentivar i formar persones amb idees emprenedores.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Salvador Aguilella, el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, el tècnic de l’Antena Local de la Cambra de Comerç de Castelló, Sergio Gutiérrez, i el director del projecte Actiben, Agustín Castejón, ha presidit la presentació d’aquesta tercera edició, que té com a principal novetat la promoció de la cultura emprenedora entre la joventut.

És per això que, amb la col·laboració del CEEI (Centre Europeu d’Empreses Innovadores), la Regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat un programa de motivació a l’emprenedoria destinat a estudiants d’educació secundària que es durà a terme durant el primer trimestre del curs 2019-2020 i que constarà d’un seguit de xarrades per tal de fomentar la creativitat i desenvolupar capacitats com l’observació, la iniciativa, la presa de decisions o la resolució de conflictes.

Amb els mateixos objectius, i per tal de motivar els estudiants, es convocaran dos premis adreçats, per una banda, a alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i de l’altra, a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior.

Paral·lelament a aquesta nova iniciativa, el programa Actiben continuarà treballant durant tot l’any per a activar l’economia i donar suport a l’emprenedoria. Així ho ha destacat l’alcaldessa, que ha assenyalat que «és un projecte que compleix a la perfecció amb els objectius de creació d’ocupació i de millora de la qualitat de vida dels ciutadans». Miralles ha destacat que «la col·laboració entre les institucions públiques, les empreses privades i les organitzacions és el que dóna sentit a aquest programa i el que, a la llarga, redunda en benefici de tota la societat».

En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat de Promoció Econòmica, que ha destacat també el paper d’entitats com el CEEI i la Cambra de Comerç.

El programa Actiben ofereix formació i mentorització personalitzada i gratuïta a empreses i emprenedors que contribueix a millorar la posada en marxa de nous projectes o la consolidació d’iniciatives ja existents. En aquest sentit, en aquesta tercera edició continuarà el Programa de Consolidació Empresarial que ofereix la Cambra de Comerç de Castelló, amb jornades teòriques i tutories personalitzades incloses.

Tota la informació sobre Actiben, les seues estratègies d’incentivació econòmica i els formularis d’inscripció per a empresaris i emprenedors es troben a www.actiben.com. Les oficines estan a l’edifici de la Cambra Agrària, al carrer de César Cataldo, 2.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *