El president de la Generalitat visita Benicarló i anuncia ajudes per als ajuntaments afectats pels intensos aiguats

L’episodi de pluges intenses a Benicarló ha enregistrat més de 300 litres per metre quadrat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut veure en primera persona el treball del dispositiu d’emergències i ha destacat que «s’està treballant des de la perspectiva de garantir la seguretat de les persones».

Benicarló; El president de la Generalitat Valenciana realitza una primera valoració del temporal 19-10-2018

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat Benicarló per veure de primera mà com està evolucionant el temporal al nord de la Comunitat Valenciana. Puig ha agraït l’esforç de les forces de seguretat, emergències i administracions que estan treballant des que es va declarar el Pla d’Emergència d’Inundacions amb motiu de l’alerta per pluja nivell roig i ha volgut transmetre que «per a nosaltres, en qualsevol emergència, el més important és que no hi hagen danys per a les persones». «Quan s’acabaran els episodis de pluges torrencials –ha afegit el president– començarem a avaluar-ne els efectes en tota la Comunitat Valenciana».

Ximo Puig ha anunciat a Benicarló que «la Generalitat prendrà totes les mesures oportunes per tal de donar-li suport als ajuntaments en les infraestructures bàsiques i també en els sectors econòmics com l’agricultura que s’hagen vist afectats».

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, per la seua banda, ha agraït la visita del president, de la subdelegada del govern, Soledad Ten, i del director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel. Miralles ha reiterat l’agraïment per l’esforç i la dedicació dels cossos que estan treballant a Benicarló en les últimes hores. «Des del dimecres passat –ha dit l’alcaldessa– vam començar a prendre totes les mesures perquè aquest període de pluges siga el menys problemàtic possible». «Tal i com ens ha dit el subdirector general d’emergències –ha remarcat l’alcadessa–, hem sigut un model a seguir i això ens ompli de satisfacció».

Tant ahir per la nit com aquest matí, s’ha reunit el CECOPAL (Centre de Coordinació Municipal), on, a més de l’alcaldia, la Policia Local, la Brigada d’Obres i Serveis, els bombers i Protecció Civil, aquest matí s’han incorporat també el president de la Generalitat i el director general d’Emergències, per fer una valoració de la situació actual i coordinar les actuacions que es duran a terme durant les properes hores.

«Encara que semble que l’episodi de pluges més intenses haja passat –ha subratllat l’alcaldessa–, seguim en alerta màxima, sobretot aquesta tarde i demà, i és per això que recomanem que la gent s’estiga a casa, que agafe el cotxe el mínim possible i que estiguen molt atents a la informació de les xarxes socials de l’Ajuntament i de totes les institucions de seguretat implicades».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *