Benicarló impulsa la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament de Benicarló promourà la rehabilitació de vivendes i edificis a través d’un punt d’informació que assessorarà als propietaris sobre les diferents subvencions que atorga la Generalitat. A més, els serveis d’Urbanisme informaran sobre les ajudes del pla RENHATA per a la rehabilitació de banys, finestres, cuines i calderes.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha refermat aquest matí el compromís de l’Ajuntament de Benicarló amb el foment de la rehabilitació d’edificis, habitatges i zones urbanes. Miralles ha anunciat que l’Àrea d’Urbanisme ultima la documentació per a signar un conveni amb la Conselleria de Territori i Habitatge que permetrà l’adhesió de l’Ajuntament a la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana. L’entitat ofereix diferents ajudes i subvencions per a obres de rehabilitació i restauració d’habitatges i edificis, que podran ser gestionades a través del Departament d’Urbanisme. Els termes del conveni s’aprovaran al ple del proper mes d’abril.

Per tal de facilitar els tràmits als propietaris interessats a realitzar obres de millora, l’Ajuntament obrirà un Punt d’Informació per a la Rehabilitació que oferirà assessorament a particulars, associacions veïnals i comunitats de propietaris. L’ objectiu d’aquest nou servei, en paraules de l’alcaldessa «és facilitar a la ciutadania tota la informació sobre les subvencions que atorga la Conselleria per a la rehabilitació d’habitatges i edificis i oferir tota l’ajuda necessària en el procés de tramitació». Miralles ha explicat també que l’Ajuntament estudiarà operacions econòmiques d’estímul de la rehabilitació «en forma de reducció de taxes i impostos».

L’alcaldessa ha remarcat que la política d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges «no només redunda en benefici dels propietaris i del paisatge urbà, sinó que a més impulsa l’activitat dels sector econòmics que depenen en bona part de la construcció, com la fontaneria, l’electricitat, pintura i moble». En el marc d’aquesta estratègia de foment de la rehabilitació urbanística, ha anunciat que els pressupostos de 2017, que s’aprovaran aquest divendres, contemplen una partida per a posar en marxa un Pla Especial de Rehabilitació del Casc Antic, que es marca com a objectiu donar una nova vida als carrers del centre a través de la millora de façanes, edificis i vivendes.

Ajudes per a la reforma de cuines, banys, finestres i calderes

A més de la posada en marxa del punt d’informació per a la rehabilitació, Miralles ha recordat que «el Departament d’Urbanisme informarà sobre les subvencions que la Conselleria de Territori i Habitatge atorga a propietaris i arrendataris que s’acullen al Pla RENHATA (Pla de Reforma Interior d’Habitatges de la Conselleria)». El pla contempla diferents ajudes per a la reforma de cuines, banys, finestres i calderes, en edificis de més de 25 anys.

Aquestes subvencions poden arribar a finançar fins al 45% del cost de les obres. Si es tracta de millores d’accessibilitat o condicionament interior per a persones amb problemes de mobilitat, no és necessari el requisit de l’antiguitat de l’edifici.

L’alcaldessa ha animat a les persones interessades en les ajudes del Pla RENHATA a acudir al Departament d’Urbanisme i informar-se sobre les subvencions disponibles i ha recordat que el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 de maig per a les obres, i el 15 de juny en el cas de les millores o substitució de calderes. Xaro Miralles ha compromès «tots els esforços de l’Ajuntament per tal que els ciutadans puguen gestionar aquestes ajudes amb comoditat, agilitat i rapidesa».

    Deja un comentario

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *