Benicarló presenta un pressupost de 22,7 milions d’euros destinats a la reactivació del municipi

El Ple de l’Ajuntament dictaminarà demà divendres el Pressupost General de l’Ajuntament per al 2017, que suma un total de 22.768.917,43 euros, un 5% més que l’any passat, procedent de l’increment de les aportacions de les diferents administracions. Part dels 2,3 milions d’euros previstos per a inversions s’executaran amb fons propis i aniran destinats a la reactivació econòmica del municipi.

El regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, ha detallat el contingut del Pressupost General de l’Ajuntament per al 2017, que demà divendres a partir de les 13.30 hores dictaminarà el Ple i que suma un total de 22.768.917,43 euros, una xifra que suposa un increment d’un milió d’euros respecte del pressupost de 2016. Segons ha explicat Carlos Flos, «es tracta d’un pressupost que aposta d’una manera decidida per donar un impuls econòmic i social al municipi i que, per primera vegada, permetrà executar inversions amb fons propis». En el pressupost ja s’ha inclòs la part corresponent dels fons europeus que l’Ajuntament de Benicarló rebrà per a dur a terme l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat).

Pel que fa a les inversions, Flos ha remarcat que «hem incrementat el capítol en 700.000 euros i només s’ha demanat 1,2 milions en préstec». En aquest capítol destaquen alguns dels projectes que marcaran l’acció de govern durant els propers mesos: la rehabilitació de la casa del carrer Major, coneguda com a casa de Doña Fidencia (250.000 euros), l’adequació de la plaça de l’Estació (180.000 euros), l’adequació de la planta baixa de l’edifici administratiu del carrer del Doctor Pera per a instal·lar un punt d’atenció i informació a la ciutadania (150.000 euros), la climatització del Mercat Municipal (236.000 euros) o la il·luminació de les vies públiques amb criteris d’eficiència energètica (250.000 euros).

També es duran a terme altres inversions, com l’asfaltat de diversos carrers de la ciutat (60.000 euros), la compra d’un tractor per a tasques de neteja (75.000 euros), instal·lacions d’allotjament temporal per a animals de companyia abandonats, en col·laboració amb Soscan (30.000 euros), la reposició de la pista esportiva del Casal Municipal (50.000 euros) i de la pista del Passeig Marítim (25.000 euros) o la rehabilitació del local del carrer del Tossal de les Figueres (50.000 euros).

En l’apartat de despeses, destaca el capítol de personal (8,7 milions d’euros), que inclou un increment del 6,8% respecte de l’any passat. En aquest sentit, el regidor ha volgut remarcar que el pressupost preveu la contractació nous agents de Policia Local, operaris per a la Brigada Municipal, personal per al Departament de Turisme i administratius que es destinaran a diversos departaments de l’Ajuntament.

També s’inclouran en el capítol de despeses nous programes per a l’Àrea de Benestar Social, manteniment i creació de nous programes esportius, manteniment d’instal·lacions esportives, campanyes de turisme, cursos de formació i orientació laboral, dos tallers d’ocupació i un Pla d’Ocupació Local que estarà dotat amb 100.00 euros. S’han consignat 100.000 euros més per a pressupostos participatius i s’ha mantingut l’aposta pels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Pel que fa a l’Àrea d’Urbanisme, s’ha previst l’elaboració d’un Pla Especial per al Casc Antic.

En el capítol d’ingressos, s’ha previst un total de 10 milions d’euros en concepte d’impostos directes (IBI, IAE, Impost de vehicles), 123.776 euros en impostos indirectes (llicències d’obres) i 4,1 milions d’euros per taxes, preus públics i altres ingressos (subministrament d’aigua, recollida de residus, taxes de cementeri, taxa d’expedició de documents, guals, multes, ingressos de festes, etc). L’aportació de les diferents administracions serà de 6,4 milions d’euros, mentre que els ingressos patrimonials (cànons, zona blava, etc.) s’han previst en 108.749 euros.

    Deja un comentario

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *