Presentació Volta a peu pels Ajubs 2017

 

La XV Volta a Peu pels Aljubs de Benicarló que organitza la Penya l’Arjup amb el suport de l’Ajuntament tindrà lloc diumenge 19 de febrer. La caminada s’emmarca en la Festa de la Carxofa i enguany tindrà un recorregut únic de 19 quilòmetres.

La Festa de la Carxofa es calça les sabatilles de caminar i es prepara per a una caminada que recorrerà alguns dels paratges més emblemàtics de Benicarló amb parada a dos dels aljubs que caracteritzen l’arquitectura popular del camp benicarlando, el del Puig i el de la Fossa del Pastor. El trajecte comptarà amb quatre punts d’avituallament amb fruita, beguda, pastes dolces, pastissets de carxofa i la imprescindible mistela per a calfar el cos. La marxa a peu sortirà a les 8:30 des del Pavelló Poliesportiu Municipal per a enfilar la rambla de Cervera, passant per la gravera i el corral de Cabres. Després, buscarà el camí que discorre paral·lel a l’autopista fins arribar a l’aljub de la Fossa del Pastor.

Per camins flanquejats per tarongerals i oliveres, els caminants emprendran la pujada al Puig fins arribar a l’ermita dels Sants Màrtirs a través d’una sendera. El descens portarà els participants en l’expedició al barranc d’Aiguadoliva, per buscar el segon aljub de la jornada, el del Puig. A partir d’aquest punt els caminants enfilaran la tornada al casc urbà fins arribar de nou a l’avinguda de Catalunya, on els participants podran tastar un plat de la tradicional olleta benicarlanda que prepararà la penya Setrill. El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, ha agraït als integrants de la penya la recuperació d’aquest plat de la gastronomia local i ha dit que l’olleta «permetrà recuperar les forces després de 19 quilòmetres de caminada» i es condimentarà «amb carxofa de Benicarló i les penques del cardet pelades a mà».

El president de la penya l’Arjup», Eloy Cerdá, ha recordat que les inscripcions per a participar en la Volta a Peu pels Aljubs es poden formalitzar fins al dia 7 de febrer a través del web www.hj-crono.es

Les persones que vulguen fer-ho presencialment, hauran d’adreçar-se a la Cambra Agrària els dies 8, 9, 10 i 11 de 9:30 a 13 h i de 16:30 a 20:00h. Les inscripcions inclouen l’assegurança, samarreta tècnica de màniga llarga, bossa, regal del patrocinador, cassoleta i degustació de l’olleta. El regidor d’Agricultura i el president de la penya l’Arjup han subratllat «la col·laboració de totes les empreses privades, associacions, penyes i particulars que fan possible aquesta ruta a través dels nostres aljubs».

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *