Benicarló recupera la Mitja Marató de la Carxofa

 

La Regidoria d’Esports ultima els detalls de la Mitja Marató de la Carxofa, que es disputarà el proper 5 de febrer. La prova, que feia cinc anys que no se celebrava, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola i inclou la pujada al castell.

vervideo

L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria d’Esports, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, ha decidit recuperar la Mitja Marató de la Carxofa, una de les proves atlètiques més antigues de la Comunitat Valenciana en aquesta especialitat. El regidor d’esports de l’Ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, ha dit que «la col·laboració dels dos municipis permet sumar esforços per a recuperar projectes com aquest i marca una línia de treball que vol ser el principi d’una llarga trajectòria d’activitats conjuntes».

A la presentació de la prova, que s’integra en el Circuit de Curses Populars, ha assistit també la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola, Raquel París, el president del Club d’Atletisme Baix Maestrat, Gerardo Serrat, i el directiu del Club Triatló Basiliscus, Julio Sánchez. Les dos associacions atlètiques són les organitzadores de la Mitja Marató, que compta amb el suport de nombroses empreses privades.

La regidora Raquel París ha subratllat el fet que «la cursa comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles que la fan encara més atractiva, participativa i oberta». Entres aquestes propostes destaca la Fira del Corredor, que s’instal·larà a l’annex cobert del Pavelló Poliesportiu de Benicarló, i oferirà un ampli ventall de materials i alternatives per als aficionats i professionals d’aquestes especialitats. La fira estarà oberta al públic el cap de setmana del 4 i 5 de febrer.

El president del Club d’Atletisme Baix Maestrat, Gerardo Serrat, ha subratllat que un dels atractius més originals que presenta el recorregut, i que el distingeix d’altres curses de similars característiques, és la pujada al castell de Peníscola. Serrat ha dit que després d’assajar la idea, cal dir que aquest tram suma un plus d’esforç per als participants, però també aporta bellesa i un interessant i original canvi de context en el trajecte».

Serrat ha dit també que la prova necessita de més d’un centenar de voluntaris per a garantir una bona organització i ha fet una crida als aficionats per a aconseguir aquesta xifra. De moment, els clubs compten amb més de noranta persones disposades a col·laborar «però encara necessitem més gent», ha conclòs Serrat.

El representant del Club Triatló Basiliscus, Julio Sánchez, ha detallat el recorregut de la Mitja Marató de la Carxofa, que tindrà la sortida i arribada a l’avinguda de Catalunya. El trajecte que seguiran els atletes «recorrerà bona part del perímetre del casc urbà de Benicarló per a enfilar després la carretera de Peníscola. «Després de la pujada al castell -ha detallat Sánchez- la tornada discorrerà per l’avinguda del Papa Luna».

Amb la finalitat de potenciar i prestigiar la prova, els ajuntaments de Benicarló i Peníscola atorgaran un premi de 200 euros per als corredors que en categoria masculina milloren la marca d’una hora i deu minuts, i un premi igual per a les dones que registren un temps per baix d’una hora i vint minuts. Els regidors d’Esports han coincidit a subratllar «la voluntat conjunta de cooperació amb els clubs d’Atletisme Baix Maestrat i Basiliscus per a consolidar la Mitja Marató de la Carxofa i impulsar-la com una prova de prestigi».

Les inscripcions per a participar en la cursa es poden formalitzar a la Piscina Municipal, Evasión Esports, Esports Arín i Decathlon Vinaròs, i a la web www.hj-crono.es

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *