Benicarló podria optar a més de 400.000 euros del Fons Autonòmic de Cooperació Municipal

El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i membres de l’equip de govern.

Such ha manifestat la voluntat del govern de la Generalitat en dotar amb 70 milions d’Euros el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal. D’aquesta quantitat, 220.000 euros correspondrien a Benicarló, que s’ampliarien a 200.000 euros més en cas que la Diputació de Castelló també participés en el Fons.

La reunió mantinguda a l’Ajuntament de Benicarló, a més, ha servit per a posar sobre la taula les reivindicacions i necessitats de finançament del consistori benicarlando. En aquest context, l’alcaldessa de la ciutat ha reclamat el desbloqueig dels Fons Europeus de Desenvolupament Urbà Sostenible. Val a dir que en el marc d’aquesta línia de subvencions de la Unió Europea, Benicarló i Vinaròs van presentar un projecte conjunt, la resolució del qual es troba hores d’ara en via morta. Miralles ha assegurat que aquest bloqueig «preocupa seriosament l’equip de govern, ja que es tracta de fons necessaris de cara als pròxims pressupostos».

La reunió s’ha centrat, en bona part, en el desenvolupament de les línies de finançament del Pla de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana, del qual el Director General d’Administració Local ha assegurat «que es dotarà amb 70 milions d’euros, quantitat suficient per a fer front a les necessitats actuals dels ajuntaments, agreujades per la llei de racionalització pressupostària», que ha qualificat com «l’atac més greu contra els ajuntaments des de que existeix democràcia a Espanya».

D’aquesta quantitat, Benicarló optaria a rebre més de 400.000 euros en cas que decidís participar també la Diputació de Castelló, a qui l’alcaldessa i el director general han reclamat «una col·laboració decidida, tal com han fet ja les diputacions de València i Alacant».

Miralles ha expressat també la preocupació del consistori «pel futur dels organismes autònoms, que el Ministeri d’Hisenda pretén desmantellar» i ha reclamat, com ha fet el director general d’Administració Local, la derogació de la llei de racionalització, que segons ha sentenciat Xaro Miralles «impedeix contractar personal, limita les inversions, i fixa un sostre de despesa que no correspon a la situació financera real de l’Ajuntament de Benicarló».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *